středa 3. října 2012

Motivační dopis


  • Základní vzor životopisu. Úplně jednoduchý životopis, který obsahuje jen to nejnutnější co je třeba.
  • Životopis předloha. Uhlazená a přehledná předloha životopisu ke stažení, kterou se můžete bez obav prezentovat firmám.
Co je to motivační dopis? To je dobrá otázka, protože motivační dopis je velmi důležitá věc, bez které, se při hledání kvalitního pracovního uplatnění neobejdete. Ano opravdu je to tak. Spousta lidí si dnes myslí, že stačí pouze stáhnout z Internetu nějaký životopis, který si upraví v programu Word a pak jej emailem rozešlou do všech světových stran na všechny možné firmy, které nabízí pomalu jakoukoliv práci.

Motivační dopis trošku jinak

Myslíte si, že takový přístup má efekt? Jasně že ne. Možná i to je důvod, proč Vám velký počet takto oslovených firem ani neodpoví. Z Vašeho přístupu totiž bude cítit Váš laxní přístup o jejich společnost. Z toho důvodu vzniká potřeba napsání tzv. motivačního dopisu. Motivační dopis, je vlastně průvodní dokument, který doprovází Váš životopis formou jedné společné emailové zprávy. Dobré je taky přidat životopis v angličtině, což Vám zvedá kredit.

Generátor životopisu online

Je totiž potřeba firmě, pro kterou chcete pracovat, vysvětlit Vaše osobní důvody a postoje, proč Vás oslovila právě daná konkrétní pracovní příležitost a uplatnění v konkrétní firmě. Je potřeba více, než životopis. Je potřeba projevit zájem o firmu, ke které se hlásíte. Musíte přesvědčit zaměstnavatele, že má cenu, aby dával pečlivou pozornost a čas čtením Vaší ukázky životopisu.

Jak napsat motivační dopis

Asi je ptáte jak napsat životopis co nejlépe, že? Na toto vše, ve formuláři životopisu prostě prostor není. No a za tím účelem vznikl motivační dopis. Je to vlastně psaní, které má volnou formu. Nejsou konkrétní požadavky na strukturu motivačního dopisu, ale je jasné, že musí být úhledný, stručný, výstižný, bez chyb a musí mít rozumnou délku. Ideální rozsah je tedy na polovinu, až maximálně na jednu stránku A4, psanou v programu Word standardním písmem v rozumné velikosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.